Anmälan öppen till årets Resultatkonferens!

Postad: 2016-09-02

För sjätte året i rad bjuder KNEG och Trafikverket in till KNEG Resultatkonferens.

Som vanligt är programmet fullspäckat med intressanta talare, framtidsspaning och analys samt tid för att diskutera aktuella och viktiga frågor inom Svensk transportindustri.

Ett axplock från programmet:

Framtida klimatpolitik och transporter Anders Wijkman, ordförande Romklubben avgående ordförande Miljömålsberedningen
Hur kan Sveriges framtida långsiktiga klimatpolitik komma att se ut och vad innebär det för transportsektorn? En i stort sett politiskt enig Miljömålsberedning har bl.a. föreslagit ett ambitiöst utsläppsmål för inrikes transporter till 2030. Anders Wijkman presenterar resultatet från Miljömålsberedningens betänkande och transportsektorns reduktionsmål till 2030.

Modernisering och miljöanpassning inom avfallsbranschen. Ingrid Näsström, VD Renova
Ingrid Näsström har som mål att Renova ska leda utvecklingen inom avfall och återvinning – och inte minst förändra synen på avfall och sopor som en framtidsresurs. Hör om vägen mot moderniseringen av företaget och vad som lett till att företagets över 200 fordon numer kör på fossilfritt bränsle. Vad blir nästa steg?

Är framtiden elektrifierad även för godstransport? Anders Bylund, Affärsområdeschef Siemens
Världens första elväg på allmän väg finns på E16 utanför Sandviken. Bakom demonstrationsprojektet som ska pågå i två år står Siemens, Region Gävleborg och Scania. Anders berättar om Siemens arbete med att utveckla en innovativ lösning för elektrifiering av godstrafik och hur han ser på framtiden för elvägar.

Välkommen!

Anmälan och program